recept: Tepsis makaróni, Kifőzde
Tepsis makaróni
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

25 dkg darált hús,
25 dkg gomba,
1 fej vöröshagyma,
6 gerezd fokhagyma,
35 dkg makaróni száraztészta,
2,5 dl paradicsomlé,
1 dl portelki gulyáskrém,
2 ek saját készítésű vegeta,
20 dkg száraz sajt,
2 dl tejföl,
bors, zsír, pirospaprika






A hagymát, fokhagymát apró kockára vágom, kevés zsíron üvegesre fonnyasztom. Beleteszem a darálthusit, sűrű kevergetés mellett fakóra pörkölöm. Teszek bele egy teáskanál pirospaprikát, kicsit megborsozom, majd ráteszem a felszeletelt gombát és addig párolom, míg kezd levet engedni. Ellentétben a szakma nagyjaival, nem forralom el a levét, jobb íze van, mint a víznek. Belekeverem a saját gyártmányú vegetát és a gulyáskrémemet, és félreteszem.
(Ez az étel a Kifőzde.hu olasztagadó kedvében készült, jó sok fokhagymával, semmi olaszos nincs benne, semmi öreganyó, semmi bazilika. Még a sajt se parmezán, hanem jóféle holland sajt, másfél éves, szenzációs ízorgia forrása.)
Na, kizsírozok egy kis tűzálló edényt, és beleterítem a makarónit. Ráterítem a gombás husit és ráöntöm a paradicsomlevet. Ha a lé nem jelenik meg a felszín közelében, némi paradicsomlével vagy vízzel pótolom. Teszek rá pár kanál reszelt sajcsodát, lefedem, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig hevítem. 40 perc után kihalászok egy tésztát a közepéből és megnézem, megfőtt-e már.
Amíg sül, van időm pl. egy körözöttet csinálni a holnapi reggelihez. Ha a tészta kész, a tejfölben elkevert reszelt sajttal terítem le és lefedetlenül sütöm, míg rendesen megpirul.
Fejessalátával, uborkasalátával kínálom.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: portelki gulyáskrém
 paradicsom ivólé
 ételízesítő helyett
 uborkasaláta

Forrás: Saját ötlet.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.04.14. Utoljára frissítve: 2010.04.14.
Utolsó megtekintés: több, mint 4 napja (2024-04-28 20:18:35 - 5.89)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez