Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
25 dkg darált hús, 25 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 35 dkg makaróni száraztészta, 2,5 dl paradicsomlé, 1 dl portelki gulyáskrém, 2 ek saját készítésű vegeta, 20 dkg száraz sajt, 2 dl tejföl, bors, zsír, pirospaprika |
A hagymát, fokhagymát apró kockára vágom, kevés zsíron üvegesre fonnyasztom. Beleteszem a darálthusit, sűrű kevergetés mellett fakóra pörkölöm. Teszek bele egy teáskanál pirospaprikát, kicsit megborsozom, majd ráteszem a felszeletelt gombát és addig párolom, míg kezd levet engedni. Ellentétben a szakma nagyjaival, nem forralom el a levét, jobb íze van, mint a víznek. Belekeverem a saját gyártmányú vegetát és a gulyáskrémemet, és félreteszem. (Ez az étel a Kifőzde.hu olasztagadó kedvében készült, jó sok fokhagymával, semmi olaszos nincs benne, semmi öreganyó, semmi bazilika. Még a sajt se parmezán, hanem jóféle holland sajt, másfél éves, szenzációs ízorgia forrása.) Na, kizsírozok egy kis tűzálló edényt, és beleterítem a makarónit. Ráterítem a gombás husit és ráöntöm a paradicsomlevet. Ha a lé nem jelenik meg a felszín közelében, némi paradicsomlével vagy vízzel pótolom. Teszek rá pár kanál reszelt sajcsodát, lefedem, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig hevítem. 40 perc után kihalászok egy tésztát a közepéből és megnézem, megfőtt-e már. Amíg sül, van időm pl. egy körözöttet csinálni a holnapi reggelihez. Ha a tészta kész, a tejfölben elkevert reszelt sajttal terítem le és lefedetlenül sütöm, míg rendesen megpirul. Fejessalátával, uborkasalátával kínálom. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|